latinica  ћирилица
12/02/2018 |  19:56 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Zaduženje za autoput Banjaluka-Doboj 402 miliona evra

Direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić izjavio je večeras u Banjaluci, da će kreditno zaduženje za izgradnju autoputa Banjaluka-Doboj iznositi 402 miliona evra, što je jednako vrijednosti radova.
Dušan Topić - Foto: RTRS
Dušan TopićFoto: RTRS

- Suština je u tome da je danas na dnevnom redu Narodne skupštine dokument o dodatnom zaduženju našeg preduzeća za završetak radova na autoputu Banjaluka-Doboj u iznosu od 47 miliona evra kod Evropske investicione banke, gdje je osnovni kredit od 160 miliona evra, što znači da će ukuno zaduženje biti 207 miliona evra - rekao je Topić.

Osim ovog, kaže Topić, u Evropskoj banci za obnovu i razvoj smo za dionicu autoputa od Doboja do Prnjavora imali osnovni kreditni ugovor od 185 miliona evra i sada je u pripremi dodatno zaduženje od 10 miliona evra.

- Dokument koji je večeras pokazan u Narodnoj skupštini jeste redovnom procedurom upućen u organe BiH. To je dokument u kome ne piše ništa više, niti drugačije od prijedloga odluke o prihvatanju zaduženja Srpske od 47 miliona evra kod EIB po projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj, koji razmatraju poslanici - dodao je Topić.

On je naglasio da neko ko pogrešno tumači dokument ne može da shvati šta je napisano u njemu ili to ne želi, pa zato traži povod za galamu.

Topić je napomenuo da nisu tačni navodi poslanika opozicije da je na službenom putu i da zato ne prisustvuje skupštinskom zasjedanju.

- Nisam bio na službenom putu u Izraelu. U Banjaluci sam bio i prošlu sedmicu, kada sam prisustvovao sjednicama skupštinskih odbora na kojima je bilo riječi o ovom prijedlogu odluke - kaže Topić.

Izvor: SRNA