latinica  ћирилица
12/02/2018 |  21:14 ⇒ 21:47 | Autor: RTRS

"Slučaj Ivanović": Policajci pušteni iz pritvora

Dvojica policajaca srpske nacionalnosti koji su privedeni nakon ubistva Olivera Ivanovića pušteni su na slobodu, javljaju prištinski mediji.
Ubistvo Olivera Ivanovića - Foto: RTRS
Ubistvo Olivera IvanovićaFoto: RTRS

Kosovski tužilac Šućri Sulja izjavio je da je odluka suda "neočekivana" i najavio je žalbu. Tužilaštvo je za uhapšene policajce tražilo jednomjesečni pritvor.

Prema pisanju portala "Kossev", sumnja se da su policajaci uzeli čauru sa mjesta ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima.

Policajci su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i suspendovani su do okončanja istrage.

Tužilac Njazi Redža u subotu je potvrdio da su dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena, a kako je rekao "bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao".

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod njih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka.

Prištinski mediji su nakon toga objavili da se radi o policajcima srpske nacionalnosti.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Izvor: B92