latinica  ћирилица
13/02/2018 |  13:28 ⇒ 13:28 | Autor: RTRS

Srpska među deset malih regija budućnosti

Republika Srpska izabrana je kao jedna od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja, prema rangiranju portala "FDI intelidžens", servisa britanskog poslovnog časopisa "Fajnenšel tajms" koji se bavi informacijama o stranim investicijama.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

"Nesumnjivo je da će ovo priznanje i pozicija Republike Srpske značajno uticati na promociju Srpske kao atraktivne destinacije za privlačenje stranih investitora", saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.

Dodjela sertifikata izabranima biće upriličena 13. marta u Kanu, u Francuskoj.

"FDI magazin", kao centralni dio portala "FDI intelidžens", koji izdaje "Fajenenšel tajms", je dvomjesečna publikacija koja sadrži vijesti i informacije o stranim investicijama, čime se obezbjeđuje ažurni pregled globalne investicione aktivnosti.

Taj magazin ima 15.284 aktivnih korporativnih čitalaca i informiše više donosioce odluka o najnovijim promjenama na globalnoj investicionoj mapi.

Pokrenut 2001. godine, ovaj magazin je osnovan sa čvrstim ciljem da bude vodeći naslov za poslovanje u uslovima globalizacije.