latinica  ћирилица
14/02/2018 |  11:43 ⇒ 13:21 | Autor: RTRS

Prijedor: Prenosnim kamerama protiv divljih deponija (VIDEO)

Na području Prijedora aktivno se uklanja otpad koji nesavjesni građani odlažu na nepredviđena mjesta. Trenutno je registrovano devet divljih deponija, a kako bi u potpunosti riješili problem, iz Komunalne policije najavljuju nabavku prenosivih kamera.
Prijedor - divlja deponija - Foto: RTRS
Prijedor - divlja deponijaFoto: RTRS

Na području grada Prijedora uklonjen je veliki broj divljih deponija. Građani Prijedora osuđuju neodgovorno ponašanje pojedinaca koji nesavjesno narušavaju sliku grada i životnu sredinu.

Veliki problem je i nepostojanje lokacije, osim udaljene gradske deponije, na kojoj bi stanovnici grada i okolnih sela mogli da odlažu velike količine smeća. U komunalnoj policiji kažu da su u planu su nove mjere kako bi se ovom problemu stalo u kraj.

"U Odsjeku komunalne policije užurbano radimo na pribavljanju prenosivih kamera, kojim ćemo pokušati da riješimo ovakve pojave, odnosno da snimimo lice koje je bacilo otpad i tako dobijemo materijalni dokaz da je ono napravilo divlju deponiju", rekao je Darko Avramov, načelnik odsjeka Komunalne policije.

Kazne za stvaranje divljih deponija dostižu i 50 maraka. Trenutno je registrovano devet divljih deponija koje se nalaze u selima u blizini grada, a najavljene mjere i visoke kazne opomena su za sve nesavjesne građane.