latinica  ћирилица
14/02/2018 |  14:51 ⇒ 15/02/2018 | 00:53 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti Srbije

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je premijerki Srbije Ani Brnabić, nosiocima najviših državnih funkcija i građanima Srbije 15. februar, Dan državnosti, ističući da je jaka, prosperitetna i demokratska Srbija važna i za Republiku Srpsku.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je u čestitki navela da sjećanje na dan donošenja prvog srpskog Ustava i početka borbe za državnost predstavljaju nadahnuće i zalog za današnje generacije u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda s obje strane Drine.

"Јaka, prosperitetna i demokratska Srbija sa kojom nas tradicionalno vežu čvrste bratske, kulturne i istorijske veze, važna je i za nas u Republici Srpskoj, jer će dati dodatni podsticaj dosadašnjoj uspješnoj saradnji Srpske i Srbije u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, a na dobrobit svih naših građana", navedeno je u čestitki.

Premijerka Srpske naglasila je da svim građanima Srbije želi uspjeh u izgradnji savremenog, evropskog društva koje će biti pokretač razvoja cijelog regiona.

Cvijanovićeva će sutra u Orašcu prisustvovati centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti Srbije - Sretenja.