latinica  ћирилица
14/02/2018 |  16:44 ⇒ 18:59 | Autor: RTRS

Tender za novu dobojsku bolnicu do kraja aprila (VIDEO)

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, dobojske bolnice i Gradske uprave zajednički će učestvovati u svim aktivnostima na pripremi za izgradnju nove bolnice u Doboju.
Doboj, sastanak o izgradnji bolnice - Foto: RTRS
Doboj, sastanak o izgradnji bolniceFoto: RTRS

Na sastanku održanom u Doboju dogovoreno je da se ubrzaju aktivnosti i završe sve neophodne procedure kako bi gradnja mogla da počne bez problema. Ako aktivnosti budu tekle prema planu, tender za izgradnju nove bolnice resorno ministarstvo moglo bi da raspiše već krajem aprila.

- Očekujem da ćemo u planiranom roku provesti sve potrebne procedure, raspisati tender, izabrati izvođača i krenuti sa realizacijom projekta - rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović naveo je da će nešto više od mjesec dana u Skupštini grada biti usvojen regulacioni plan, te da će se moći izdati građevinska dozvola za izgradnju bolnice.

Direktor ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Milorad Živković rekao je da je potrebno revidiranje projekta sa 24.000 na 21.000 kvadratnih metara.