latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:24 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

U bijeljinskoj bolnici zabranjene posjete

Iz dana u dan sve više je pacijenata oboljelih od respiratornih infekcija, ali, kako kažu u Domu zdravlja u Bijeljina, nije riječ o epidemiji gripa, niti je oboljelih više nego u istom periodu prošle godine. Na poručju Bijeljine je oko 800 pacijenata sa simptomima oboljenja sličnim gripu. U bijeljinskoj bolnici zabranjene su posjete bolesnicima.
Bijeljina, bolnica - Foto: RTRS
Bijeljina, bolnicaFoto: RTRS

Higijensko-epidemiološkoj službi bijeljinskog Doma zdravlja prijavljeno je 190 pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu, a još se oko 600 pacijenata javilo ljekarima zbog respiratornih infekcija.

- U takvim slučajevima preporučujemo mirovanje i simptomatsku terapiju koja podrazumijeva korišćenje lijekova za snižavanje tjelesne temperature ili lijekova za iskašljavanje ili smanjenje kašlja, te kapi za nos, zavisno od toga kakve tegobe pacijenti imaju - navodi Bojana Paleksić Dokić, specijalista porodične medicine.

Ljekari preporučju i pojačane higijenske mjere, češće pranje ruku, izbjegavanje okupljanja, provjetravanje prostorija, a i sami koriste zaštitne maske.

Od virusnih infekcija građani se najčešće štite zdravijom ishranom.

U Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini od početka ove sedmice zabranjene su posjete bolesnicima zbog rizika od virusnih infekcija, saopšteno je iz ove javne zdravstvene ustanove.