latinica  ћирилица
22/02/2018 |  13:27 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Bogdanić i Hrapović o zdravstvu Republike Srpske i Crne Gore

Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić u razgovoru sa crnogorskim kolegom Kenanom Hrapovićem predstavio je kapacitete zdravstvenih ustanova u Srpskoj sa naglaskom na zdravstvene centre u Nevesinju i Trebinju, gdje su razvijene usluge digestivne hirurgije i dijalize.
Ministar Bogdanić u Podgorici - Foto: SRNA
Ministar Bogdanić u PodgoriciFoto: SRNA

Na sastanku je bilo riječi i o iskustvu Republike Srpske prilikom osnivanja Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, s obzirom na to da i crnogorsko Ministarstvo zdravlja planira uspostavljanje sličnog radnog tijela.

Hrapović je istakao da je Vlada Crne Gore prošle godine izdvojila 11,8 miliona evra iz kapitalnog budžeta za nabavku savremene medicinske opreme za sve zdravstvene ustanove, a ove godine pet miliona evra, što će znatno unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga na svim nivoima zdravstvene zaštite.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja između Crne Gore i Republike Srpske u oblasti zdravstva veoma dobra i da će u narednom periodu biti dodatno unapređivana, saopšteno je danas iz crnogorsko Ministarstva zdravlja.

Sastanku je prisustvovao i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Sead Čirgić.

Izvor: SRNA