latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:39 ⇒ 21:18 | Autor: RTRS

Pozitivna Srpska na proljeće kreće sa novom kampanjom (VIDEO)

Obrazovanje i kultura temelji su na kojima treba graditi budućnost Srpske. Promovisanje pozitivnog društva osnovni je cilj pokreta Pozitivna Srpska. Na proljeće kreću u novu kampanju, u kojoj će učestvovati mladi i obrazovani ljudi, kao i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i Republike Srpske.
Kampanja Pozitivne Srpske - Foto: RTRS
Kampanja Pozitivne SrpskeFoto: RTRS

Kampanja počinje prvim republičkim takmičenjem u besjedništvu za studente Univerziteta u Srpskoj. Za titulu najboljeg mladog besjednika Srpske takmičiće se devet kandidata. Organizatori su Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka Banjaluka i Pozitivna Srpska.

"Povod je godišnjica donošenja prvog Ustava RS. Kao članove žirija možemo navesti predsjednika žirija Matiju Bećkovića, zatim Vladimira Kecmanovića, naše univerzitetske profesore Đorđa Vukovića i Gorana Latinovića, te našeg advokata gospodina Sajića. To je stručan i priznat žiri koji će zaista umjeti da prepozna kvalitet naših besjednika i ocijeni ga", kaže Miloš Kovačević iz Pozitivne Srpske.

U okviru proljećne kampanje ugostiće poznatog srpskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića i Neleta Karajlića. Planiraju i brojne humanitarne akcije.

"Planirana je akcija za četiri srpske opštine u FbiH, Glamoč, Drvar, Petrovac, Grahovo, aktivnosti kulturno-umjetničkog karaktera, zajedno sa stanovnicima ovih mjesta", ističe Vojislav Savić, takođe član pokreta Pozitivna Srpska.

Pokret Pozitivna Srpska organizovao je u proteklom periodu niz značajnih događaja u kojima su učestvovali poznati srpski umjetnici - Branislav Lečić, Nataša Ninković, Zoran Cvijanović i drugi.