latinica  ћирилица
27/02/2018 |  21:00 ⇒ 21:09 | Autor: RTRS

"Rusija nije za rat, ona je faktor stabilnosti i mira"

Rusija nije za rat, već je faktor stabilnosti i mira, kako na Balkanu tako i u svijetu, poručio je zamjenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov, prije nego što je održao predavanje na temu "Rusija kao garant stabilnosti u svijetu", koje je održano u Banskom dvoru u Banjaluci u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene Srpske.
Predavanje u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene Srpske - Foto: RTRS
Predavanje u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene SrpskeFoto: RTRS

Frolov je govorio o privrednoj, političkoj i kulturnoj saradnji Rusije i Republike Srpske. Rusija, koja se prostire od Evrope do Azije, ne može da ne igra važnu ulogu u međunarodnim odnosima i da se na osnovu toga ponaša kao velika sila.

- Rusija, na neki način, tako utiče i na situaciju na Balkanu, na Bliskom istoku i svugdje gdje ima svoje interese - rekao je Frolov uoči predavanja.

Politička, ekonomska i kulturna saradnja Rusije i Srpske stalno jača, poručio je predsjednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske, Mile Aljetić.

- Predavanje je održano kako bi se građani Srpske i Banjaluke upoznali sa političkim, privrednim i kulturnim uticajem Rusije na ovim prostorima i u svijetu - rekao je Aljetić.

Predavanju su prisustvovali predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, predstavnici organizacija mladih parlamentarnih partija u Srpskoj.