latinica  ћирилица
28/02/2018 |  07:47 ⇒ 09:06 | Autor: RTRS

Počinje dvodnevna obuka bezbjedne vožnje na snijegu

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić prisustvovaće danas početku dvodnevne obuke vožnje u uslovima snijega i leda koju Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i Auto-moto društvo "Banjaluka" organizuju na karting stazi Autodroma u Zalužanima.
Snijeg - Foto: RTRS
SnijegFoto: RTRS

Trninić će početku kampanje "Vozači, probajte vožnju na snijegu" prisustvovati u 11.00 časova, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Iz AMS je saopšteno da vožnju na snijegu mogu isprobati svi zainteresovani građani koji imaju važeću vozačku dozvolu "be" kategorije i vlastito registrovano vozilo, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo.

U saopštenju se navodi da će se voziti na unaprijed pripremljenoj i obilježenoj karting stazi u krugu zalužanske kasarne sa zadatim elementima, a vozači će imati priliku da testiraju pokretanje vozila iz mjesta, vožnju po snijegu i ledu po klizavom putu i kroz krivine, naglo kočenje i zaustavljanje na zaleđenoj površini.

Vježbe će sprovoditi stručna lica AMS-a.

Svim zainteresovanim vozačima biće predstavljene specijalne naočale koje simuliraju uticaj alkohola na organizam i ponuđena vožnja sa njima na karting stazi.

Izvor:Srna