latinica  ћирилица
02/03/2018 |  18:07 ⇒ 03/03/2018 | 09:11 | Autor: RTRS

U Narodnom pozorištu Srpske premijera predstave "Naši dani" (VIDEO)

U Narodnom pozorištu Republike Srpske sutra će premijerno biti prikazana predstava "Naši dani" po tekstu Željka Stjepanovića, a u režiji Јuga Radivojevića. Tim povodom predsjednik skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, oganizovao je prijem za uglednog srpskog reditelja Јuga Radivojevića.
Predstava Naši dani - Foto: RTRS
Predstava Naši daniFoto: RTRS

Unutrašnja borba čovjeka i oslikavanje društvene stvarnosti tema je kojom se bavi predstava. U ovom ostvarenju igraju glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Јug Radivojević, režiser predstave rekao je da se u njoj govori o jednom mehanizmu, sistemu življenja koji je kod nas pristutan 100 godina u nazad.

"Predstava će biti i za festivale i mislim da će biti jako tražena na blagajni i biće omiljena kod publike iskreno se nadam", istakao je Aleksandar Stojković, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Na prijemu je bilo riječi i o novom projektu grada koji će doprinijeti razvoju kulure.

"Novi projekat multifunkcionalni centar imaće kongresnu salu sa pozorišnim scenama, dakle nešto što bi moglo biti interesantno za razvoj same kulture u gradu Banjaluka", naveo je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Prva repriza predstave predviđena je za četvrtak, 8. marta u 20 časova.