latinica  ћирилица
03/03/2018 |  08:23 ⇒ 10:28 | Autor: RTRS

Ledena kiša stvorila probleme vozačima

Ledena kiša koja je padala u istočnim i sjeveroistočnim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, te na širem području Banjaluke stvorila je probleme vozačima, ali je prohodnost zadovoljavajuća i saobraćaj se odvija bez zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Zima (Foto:PD Kozara/twitter) -
Zima (Foto:PD Kozara/twitter)

Na području Foče magla je smanjila vidljivost na 30 do 50 metara, dok je na širem području Mrkonjić Grada veoma izražena poledice.

Odrona jutros ima na dionicama Rogatica-Ustiprača-Vardište i Brodar-Rudo.

U višim predjelima i preko prevoja ima ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu, posebno preko Romanije na putu Sarajevo-Sokolac, zatim preko Rogoja na putu Trnovo-Foča, te na putnim pravcima Foča-Gacko preko Čemerna, Han Pijesak-Vlasenica preko Han Pogleda, Mrkonjić Grad-Galmoč preko Mliništa, Kotor Varoš-Teslić preko Borja, Banjaluka-Čađavica preko Manjače i Banjaluka-Kneževo-Turbe.

Zbog snježnih smetova i dalje je za sve kategorije vozila neprohodan regionalni putni pravac Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Iz Auto-moto saveza napominju da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i da čiste i posipaju puteve.

U Federaciji BiH i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod u Tuzli zbog protesta građana.

Usporeno se saobraća na dionicima na kojima se izvode radovi, gdje je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistranog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem prema Doboju u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će regulisati privremena signalizacija. Predviđeno je da radovi traju do 14. aprila.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje vodovoda u čelinačkom naselju Šnjegotina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe. Predviđeno je da radovi traju do 20. marta.

Јednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari. Radovi na ovom putnom pravcu trebalo bi da traju do 30. juna.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Јajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan granica Republike Srpske i distrikta i Brčko dva granica Srpske i distrikta - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog izgradnje kružne raskrsnice na Rebrovcu, na magistralnom putu prema Čelincu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Vozačima se savjetuje da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na regionalnom putu Mihalji-Blidinje zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila mase veće od tri i po tone.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.