latinica  ћирилица
03/03/2018 |  13:37 | Autor: RTRS

Bez Nejmara na Srbiju?

Brazilac danas na operaciji, nastup u grupnoj fazi Mundijala neizvestan. Procena je da će oporavak trajati oko tri meseca, SP počinje 14. juna.
Nejmar - Foto: AFP
NejmarFoto: AFP

Prije desetak dana selektor Brazila Tite je izdiktirao startnu postavu za Mundijal (14. jun - 15. jul), a kako stvari stoje, već sada mu je zamisao propala, zbog teže povrede Nejmara. Najbolji igrač "karioka" zakazao je za danas operaciju stopala, i prema procenama, oporavak će trajati oko tri mjeseca, što znači da će biti neizvjestan za grupnu fazu SP, i mečeve sa Švajcarskom (17. jun), Kostarikom (22. jun) i Srbijom u trećem kolu (27. jun).

Napadač PSŽ je juče sletio u Rio de Žaneiro, i kroz aerodromske prostorije prošao je tako što su ga saradnici gurali u kolicima.

- Nejmar ima ozbiljnu povredu stopala - rekao je juče Rodrigo Lasmar, doktor brazilske selekcije. - Zahvat će biti obavljen na klinici u Belo Horizonteu, a nakon toga će pauza trajati oko tri mjeseca. Nejmar je utučen i tužan, ali mu je jasno da je operacija jedini izlaz. Riješen je da se maksimalno brzo oporavi, a mi ćemo sve učiniti da mu pomognemo u tome.

Najskuplji fudbaler planete se povrijedio u nedjelju na prvenstvenom meču protiv Marselja (3:0), i u prvi mah su iz PSŽ saopštili da je povreda lakše prirode. Čak su rekli da će možda igrati revanš osmine finala Lige šampiona sa Realom u utorak. Međutim, analize su pokazale da je kost slomljena, tako da je klupska sezona za fantastičnog driblera već završena.

Ugledni francuski "Ekip" je otišao korak dalje, i na naslovnoj strani je juče objavio sliku Nejmara, uz koju stoji "Zbogom Pariz". To je jasna aluzija na transfer o kojem se već mesecima piše po svetskim medijima, a to je odlazak Nejmara u Real.

Izvor: Novosti