latinica  ћирилица
03/03/2018 |  16:56 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Građani Doboja zadovoljni radom javnih službi; Da li je to uistinu tako? (VIDEO)

Građani Doboja zadovoljni su javnim uslugama. Rezultat je to provedene ankete gradske uprave, u koju opozicija ne vjeruje, ali ni sami građani.
Doboj, anketa - Foto: RTRS
Doboj, anketaFoto: RTRS

U Doboju kao u raju. Građani zadovoljni radom javnih službi, ne primjedbuju mnogo na dostupnost informacija, na transparentnost trošenja budžetskog novca, a nemaju primjedbi ni na rad gradonačelnika.

32 odsto izjasnilo se da imaju dobru komunikaciju s njim a 5 odsto kao veoma dobru.

Opozicija sumnja da je anketa namještena. Tvrde da većina građana pita da li gradonačelnik uopšte postoji.

- Ako je tačno to da su građani Doboja zadovoljni terminima za konsultacije s gradonačelnikom, onda sam ja od danas Јapanac. Niko ovdje nije zadovoljan. Јa ne znam koga ste vi pitali, ovo sigurno nije tačno, kaže Miloš Bukejlović, odbornik SP.

Zadovoljne su Dobojlije vodosnabdijevanjem, kanalizacijom, održavanjem lokalnih puteva. U ruralnim sredinama čak 48 odsto anketiranih nema primjedbi, što je za opoziciju neshvatljivo.

Tvrde da ima područja kojima se ne može ni prići dok su pod snijegom.

Zoran Blagojević, odbornik SNSD-a pita se kako je moguće doći do građana ako se za to ukaže potreba, Ukoliko se razbole: "Kako ih evakuistai- možemo helikopterom."

Ništa bolje od zadovoljnog građanina, ali građani Doboja daleko su od toga, kažu u Forumu za zaštitu potrošača. Anketa ,kažu, nije odraz realnog stanja.

- To anketiranje građana očigledno je urađeno na pogrešan način. Možda nije imao namjeru koju bismo mi imali, da zaista dobijemo stvarno stanje ali ne u smislu kritike već u smislu popravljanja stanja, navodi Snežana Šešlija, Forum za zaštitu potrošača u Doboju.

Svakodnevno im, uvjeravaju u Forumu, stižu žalbe i pritužbe na javne usluge, a dio nezadovoljstva građani su iskazali i pred našim kamerama.

Ipak, svi se slažu da ima i onih koji su potpuno opravdali rezultate ankete. Svoj posao dobro rade službenici administrativne službe grada što je pokazala kako anketa tako i odbornici i građani.