latinica  ћирилица
04/03/2018 |  15:10 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

Pokret Pozitivna Srpska od sada djeluje pod nazivom "Pozitivne snage Srpske" (VIDEO)

Pokret Pozitivna Srpska nastavlja da djeluje pod nazivom "Pozitivne snage Srpske" i poručuju - novom snagom boriće se za stare ciljeve, a to su prije svega kultura i obrazovanje!
Pozitivne snage Srpske -
Pozitivne snage Srpske

Novi naziv, novi logo i nova snaga za kvalitetnije obrazovanje i kulturu u Srpskoj. Poručuju, glavna namjera im je da sačuvaju i promovišu osnovne vrijednosti našeg naroda.

- Mali narodi kao što je naš, male autonomne zajednice ne mogu da čekaju budućnost ako nisu ukorijenjene u jaku kulturu, duhovnosti i projektovanom jakom obrazovanju - ističe Dalibor Račić iz Pozitivne snage Srpske.

Aleksandar Sajić takođe iz Pozitivne snage Srpske naglasio je da su i dalje otvoreni za one kojima je Republika Srpska trajno životno opredjeljenje i koji žele da dio slobodnog vremena udruže zajedno sa "Pozitivnim snagama Srpske" da bi pokušali da se neke stvari pokrenu na bolje.

Posebnu pažnju, kažu, posvetiće oživljavanju sela.

Nova snaga u pozitivnim snagama Srpske je i univerzitetski profesor, istoričar, Goran Latinović.

- Kao istoričar razumijem da je duhovni preobražaj srpskog naroda u svrhu razvoja i napretka. Kao prosvjetni radnik znam da Republika Srpska ima kadrovskih i sadržajnih kapaciteta - kaže Latinović.

Poručuju, bez obzira na to pred kakvim problemom se našli samo ako je čovjek opredijeljen i čvrsto vjeruje , stići će do cilja. Upravo su kažu, u svom četvorogodišnjem djelovanju brojnim projektima dokazali da su čvrsto opredijeljeni za očuvanje i promociju osnovnih vrijednosti našeg naroda.