latinica  ћирилица
04/03/2018 |  18:44 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

Pokret "Uspješna Srpska": Predstavljanje manifesta 25. marta (VIDEO)

Pokret "Uspješna Srpska" održaće u Bijeljini 25. marta konvenciju na kojoj će predstaviti svoj manifest, odnosno osnovne ideje, postulate i pravac kojim će se kretati, odlučeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva pokreta u Foči.
Pokret Uspješna Srpska - Foto: RTRS
Pokret Uspješna SrpskaFoto: RTRS

Predsjednik Pokreta "Uspješna Srpska" Zlatko Maksimović istakao je da se i u Srpskoj i u BiH može bolje živjeti, a da ovaj pokret ima prave ljude i ideje.

"Naš cilj je da se približimo svakom stanovniku Republike Srpske da bismo svi zajedno napravili bolju i uspješnu Srpsku, a samim tim i BiH", rekao je Maksimović.

On je rekao novinarima da je još rano govoriti o tome da li će ovaj pokret na predstojećim opštim izborima imati svoje kandidate za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH ili će podržati kandidate drugih stranaka.

"To će biti tema nekih narednih sastanaka, a svakako da zainteresovane strane postoje, da su nas drugi zvali i razgovarali na tu temu, ali mi ne žurimo. Sigurni smo da ćemo na našoj konvenciji pokazati našu snagu i predstaviti naš manifest, koji će dosta toga reći i odrediti pravac za naredni period", rekao je Maksimović.

On je naveo da je Pokret "Uspješna Srpska" na dobrom putu, da djeluje u sedam od ukupno devet izbornih jedinica u Srpskoj, te da se i u 2018. godini nastavlja trend širenja stranke.

"U roku od mjesec dana ući ćemo bar u jednu od preostale dvije izborne jedinice, a to su Prijedor i Modriča. Plan je da do kraja godine, tačnije do izbora, budemo prisutni u svih devet izbornih jedinica", rekao je Maksimović.

Predsjednik Opštinskog odbora u Foči Momčilo Stanušić naglasio je da se broj opštinskih odbora svakodnevno povećava i da su u Gornjem Podrinju prisutni u Rudom, Novom Goraždu, Kalinoviku, Foči i Čajniču, a u toku je formiranje opštinskog odbora u Višegradu.

Izvor: Srna