latinica  ћирилица
05/03/2018 |  08:59 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

ABA: Igokea-Crvena zvezda (RTRS Plus, 18.00/VIDEO)

Košarkaši Igokee dočekuju večeras Crvenu zvezdu u okviru 21. kola regionalne ABA lige.
ABA liga: Igokea - Crvena zvezda (Ilustracija: RTRS) -
ABA liga: Igokea - Crvena zvezda (Ilustracija: RTRS)

Strateg Aleksandrovčana Dragan Bajić istakao je da nikad nije bio u težoj situaciji kad je riječ o kompletiranju "rostera" s obzirom na veliki broj povrijeđenih i bolesnih igrača.

"Јedina dobra stvar je što dolazi Zvezda i što će biti praznik košarke, vjerujem da će dvorana biti popunjena. Od kada sam postao trener nisam bio u težoj situaciji. Od završnice Kupa BiH samo su Marko Ljubičić, Nikola Gajić, Nikola Јevtović i Stefan Glogovac odradili sve treninge, svi ostali su imali manje ili više problema. Danilo Šibalić izgubljen je zbog povrede zadnje lože od tri do šest sedmica. Iz tih razloga bilo bi neozbiljno da komentarišem naše šanse protiv Zvezde. Јoš ne znam na koga ću moći da računam i u kolikim procentima, jer su neki ležali po sedam dana u krevetu", rekao je Bajić u najavi utakmice.

Košarkaš Igokee Nikola Gajić smatra da je šansa njegove ekipe u nemanju nikakvog imperativa pobjede.

"Veći je pritisak na njima jer se bore za prvo mjesto, a mi nemamo neki imperativ. Oni su sigurno kvalitetniji tim, ali ćemo mi dati sve od sebe, jer kao igrači uvijek želimo da se dokažemo protiv jačih rivala", izjavio je bek Aleksandrovčana.

"Crveno-bijeli" u ovaj meč ulaze na krilima pobjede nad Unikahom u Evroligi, ali i kompletni jer se od povrede oporavio Nemanja Dangubić.

"Naši ciljevi se znaju, tako da su predstojeće dvije utakmice u regionalnoj ligi od najveće važnosti, jer smo dosta toga podredili da ostanemo na prvom mjestu. Ova utakmica nam dolazi u dobrom trenutku nakon važne pobjede nad Unikahom, koju smo dobili agresivnom odbranom i nakon koje nam je svakako naraslo i samopouzdanje. Ovom prilikom pozivam i naše navijače, kojih ima puno u Republici Srpskoj, da dođu i da nam pruže podršku koja će nam značiti mnogo", rekao je Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde.

Igokea je u omjeru sa Zvezdom slavila pet puta uz osam poraza, dva puta su trijumfovali u Laktašima, upisavši pritom četiri neuspjeha.

Beograđani su lideri na tabeli sa skorom od 17 pobjeda i tri poraza, dok je Igokea na desetoj poziciji sa omjerom od sedam trijumfa i 13 neuspjeha.

Ipak tim Igokee je ove sezone ispunio cilj i izborio opstanak u regionalnom takmičenju.

U ovom kolu su odigrana već dva susreta u kojima su gosti ostvarili pobjede. Cedevita je u borbi za što bolji plasman pred plej-of s 85:64 savladala MZT, dok je Olimpija u neizvjesnoj utakmici s 86:81 bila bolja od FMP-a.

Rezultati: MZT - Cedevita 64:85, FMP - Olimpija 81:86. Јuče: Partizan - Budućnost, Cibona - Mornar. Danas: Igokea - Crvena zvezda (18 časova), Zadar - Mega Bemaks (21).

Preston se vraća u SAD

Nakon kratkog vremena u Igokei Amerikanac Bili Preston se vraća u SAD zbog povrede ramena.

"U posljednje dvije sedmice osjeća nelagodnosti u lijevom ramenu i vratiće se nazad u Ameriku da se konsultuje s ljekarom i fizioterapeutom. Nama je preostao još kratki dio sezone i ne želimo da ga dovedemo u bilo kakvu opasnost i podržavamo da što prije dobije najbolji tretman". rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Izvor: RTRS/Agencije