latinica  ћирилица
05/03/2018 |  09:25 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Đukić na izlaznim vratima Humske

Nekoliko puta se tokom sezone spekulisalo da bi Miroslav Đukić mogao da dobije otkaz u Partizanu. Sada mu je najbliži.
Miroslav Đukić (Foto: M. Vukadinović) -
Miroslav Đukić (Foto: M. Vukadinović)

Nakon eliminacije iz Lige Evrope od Viktorije Plzenj, gdje su čelnici zamjerili nedovoljnu borbenost ekipi, Đukiću je najvjerovatnije presudio poraz u subotu u Nišu.

Crno-bijeli su u tri proljećna kola osvojili samo četiri boda, pa pet mečeva prije kraja regularnog dijela Superlige zaotaju čak 14 bodova za najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Đukić je tokom drugog mandata u Humskoj u 41 utakmici ostvario 21 pobjedu, 13 remija, sedam poraza, a gol razlika je 66:37, tj. 51,22 odsto pobjeda.

Dok su ga jesenas u Humskoj sačuvali dobri rezultati u Evropi, Đukić sada više nema šanse za ostanak, pa se već danas očekuje da će napustuiti klupu.

U međuvremenu, beogradski mediji spekulišu ko bi mogao da ga naslijedi, a navodno je tome najbliži trener Vojvodine Ilija Stolica, koji je i jesenas figurirao kao moguće rješenje.

Naravno, on nije jedino ime koje se pominje, tu su i bivši trener Aleksandar Stanojević, te nekadašnji vezista Vladimir Ivić, koji je nakon odličnih rezultata sa PAOK prošle sezone trenutno bez angažmana.

Problem sa Stanojevićem je što ne želi da se vrati u srpski klupski fudbal, dok je Ivić zainteresovan isključivo da krene od nule, na kraju sezone.

Pojedini mediji navode da su iz Humske čak zvali i Marka Nikolića, iako on ima jak ugovor i dobro stoji sa Videotonom u Mađarskoj.

Izvor: B92