latinica  ћирилица
05/03/2018 |  11:43 ⇒ 11:45 | Autor: RTRS

Beograd: Uručeni ključevi 235 stanova za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

U beogradskom naselju Ovča danas su za izbjeglice iz BiH i Hrvatske uručeni ključevi 235 stanova, čija je izgradnja koštala 9,8 miliona evra obezbijeđenih iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Savjeta Evrope i dijelom iz budžeta Grada Beograda.
Stambeno rješavanje (Foto:blikk.hu) -
Stambeno rješavanje (Foto:blikk.hu)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na ceremoniji uručenja ključeva da je ponosan što je Srbija uspjela da završi ovaj veliki projekat koji će obezbijediti dom velikom broju ljudi i početak novog i rasterećenijeg dijela života.

On je naglasio da je iskustvo pokazalo da pružanje pomoći žrtvama rata i progona, dugoročno posmatrano, podstiče prosperitet novih naraštaja i stabilnost u svim sferama društva.

"Srbija je svesna činjenice da su za rešavanje ovako teških pitanja potrebni i vreme i iskrena posvećenost, da je neophodna saradnja država porekla i prihvata, kao i spremnost da se za sva otvorena pitanja pronađu pravična i održiva rešenja", poručio je on.

Dačić je naglasio da je Srbija, polazeći od potreba izbjeglica, prije svega, neophodnosti ostvarenja i zaštite njihovih prava, istrajavala na naporima u pronalaženju održivih rješenja, svjesna da je praktična pomoć ujedno i najefikasnija, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izvor: SRNA