latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:04 | Autor: RTRS

Malešević: Pomoći mladima da pokrenu vlastiti posao

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević pohvalio je aktivnosti Udruženja mladih ekonomista Srpske, poručivši da će resorno ministarstvo pružiti potrebnu podršku mladima da pokrenu vlastiti posao.
Dane Malešević sa predstavnicima Udruženja mladih ekonomista Srpske - Foto: SRNA
Dane Malešević sa predstavnicima Udruženja mladih ekonomista SrpskeFoto: SRNA

Malešević je sa predstavnicima pomenutog udruženja, koje pomaže mladima da pokrenu vlastiti biznis, u Banjaluci razgovarao o mogućnosti saradnje u uspostavljanju preduzetničkih inkubatora na Univerzitetu u Banjaluci.

On je naglasio da postoji velika potreba za obezbjeđivanjem prakse studentima, te pohvalio dobre primjere na tom planu na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Predstavnici Udruženja mladih ekonomista Srpske upoznali su Maleševića o aktivnostima u prošloj i planovima u ovoj godini, posebno se osvrnuvši na konferenciju koju namjeravaju da organizuju u maju s ciljem obučavanja mladih ljudi za pokretanje vlastitog posla, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Na sastanku su apostrofirane velike mogućnosti za pokretanje posla u oblasti poljoprivrede.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja mladih ekonomista Srpske Goran Vučić, potpredsjednici Borislav Mandić, Dušan Komljenović i Srđan Udovičić, kao i šef projektnog tima Stefan Vaško.

Izvor: SRNA