latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:49 | Autor: RTRS

Vlahović: Realno da Srbija ima privredni rast od 3,5 odsto i više

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je danas na Kopaoniku da je realno da Srbija ove godine ima privredni rast od 3,5 odsto i više.
Aleksandar Vlahović - Foto: Screenshot
Aleksandar VlahovićFoto: Screenshot

On je na Kopaonik biznis forumu ocijenio da su realne prognoze da će Srbija 2019. godine imati veći privredni rast od četiri odsto.

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović je istakao da je Srbija otvorila novu fazu u odnosima sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ i u definisanju ekonomskih politika u zemlji, prenijeli su beogradski mediji.

On je na plenarnoj sjednici "Vladina dostignuća, problemi i rešenja", podsjetio da je Srbija prije desetak dana zaključila trogodišnji program fiskalne konsolidacije sa MMF-om koji je započela krajem 2014. godine.

Zamjenik direktora MMF-a za Evropu Tanos Arvanitis je rekao da je MMF imao konstruktivne razgovore sa Vladom Srbije i da su oni pomogli da se promjene brže sprovedu.

"Naša glavna poruka je da je sada pravo vreme da Srbija nastavi reforme, ojača ekonomiju, zgrabi šansu i uspešno se učlani u EU", rekao je on.

Јubilarni 25. Kopaonik biznis forum počeo je juče na Kopaoniku i trajaće do srijede, 7. marta. Centralna tema je "Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?".

Ovogodišnji forum okupiće više od 1.000 učesnika.

Izvor: SRNA