latinica  ћирилица
05/03/2018 |  13:34 | Autor: RTRS

Putin: Zaštititi Ruse od ekstremizma

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Federalnu službu bezbjednosti da zaštiti rusko društvo, prevashodno mlade ljude, od uticaja ekstremizma.
Vladimir Putin - Foto: Getty Images
Vladimir PutinFoto: Getty Images

"Potrebno je da cijeli sistem borbe protiv ekstremizma funkcioniše efikasno", rekao je predsjednik na sastanku odbora FSB-a.

Putin je podsjetio da je na nedavnom sastanku Ministarstva unutrašnjih poslova istaknuto da je broj slučajeva ekstremizma u porastu.

"Moramo da zaštitimo ljude, prvenstveno omladinu, od onih koji pokušavaju da zaraze naše društvo agresijom i netolerancijom, ksenofobijom i nacionalizmom", rekao je on, prenio je TASS.

On je dodao da, bez obzira na to da li je radikalizam politički ili ideološki, on je po svojoj prirodi destruktivan. "Moramo da zaštitimo budućnost i zemlje i naroda od ove prijetnje", rekao je Putin.

Putin je posebno pohvalio FSB zbog toga što su držali u tajnosti razvoj novog supersoničnog oružja o kome je on govorio u obraćanju Federalnoj skupštini.

"Želim da istaknem da smo uspjeli u obezbjeđivanju efikasnog operativnog kontranobavještajnog zaklona za ove velike projekte. Želim da se svima vama zahvalim, svima koji ste učestvovali u ovom odgovornom i složenom zadatku", rekao je Putin na sastanku odbora FSB-a.

On je dodao da rad na toj modernoj tehnologiji traje već godinama i da je u njega uključeno više hiljada ljudi, stotine timova za dizajn i istraživački rad i ruske industrijske kompanije.

Izvor: SRNA