latinica  ћирилица
05/03/2018 |  14:18 ⇒ 16:30 | Autor: RTRS

Spremnost za otvaranje predstavništva Foruma slovenskih kultura u Banjaluci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Foruma slovenskih kultura Andreja Rihter izrazili su spremnost da se institucije kulture iz Srpske, koje već daju doprinos radu ovog foruma, intenzivnije uključe u njegov rad, kao i da Forum otvori predstavništvo i u Banjaluci.
Dodik razgovarao u Banjaluci sa delegacijom Foruma slovenskih kultura -
Dodik razgovarao u Banjaluci sa delegacijom Foruma slovenskih kultura

Tokom današnjeg razgovora u Banjaluci istaknuto je da su Muzej savremene umjetnosti i Narodna univerzitetska biblioteka već uspostavili saradnju sa ovim forumom i učestvuju u nekoliko projekata koje organizuje Forum slovenskih kultura.

Dodik i Rihterova saglasili su se da je kultura izuzetno važno sredstvo boljeg razumijevanja među narodima i državama, te istakli značaj zajedničkog nastupa slovenskih država na tom polju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Republike Srpske obećao je pomoć institucija Srpske u realizovanju aktivnosti koje sprovodi Forum slovenskih kultura.

Forum slovenskih kultura međunarodna je fondacija koja okuplja 13 država s ciljem očuvanja kulturnih vrijednosti i tradicije slovenskih naroda.

Izvor: SRNA