latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:23 ⇒ 18:31 | Autor: RTRS

Od 16. do 20. maja u Trnovu Svjetsko prvenstvo u ribolovu (VIDEO)

Od 16. do 20. maja, u Istočnom Sarajevu biće održano Svjetsko prvenstvo u ribolovu, kategorija spin. Domaćin prvenstva je Sportsko-ribolovni savez BiH, a suorganizator Sportsko-ribolovno društvo Željeznica Istočno Sarajevo.
Rijeka Željeznica u Trnovu - Foto: RTRS
Rijeka Željeznica u TrnovuFoto: RTRS

Rijeka Željeznica u mjestu Kijevo je zbog širine i pristupačnosti, idealna za ovu novu sportsku disciplinu i to je bio i presudilo da Istočno Sarajevo i dobije ovo takmičenje. Već su počele pripreme staza za takmičenje i očekuje se da će do maja sve biti spremno.

"Veliki je zadatak što ćemo donijeti i odluku da još jednom izvršimo čišćenje kompletne rijeke čim se otopi ovaj snijeg da bi što spremnije dočekali ovo prvenstvo", ističe Đorđe Klepić, predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH.

Ovo prvenstvo biće održavano na teritoriji opštine Trnovo, a to će biti prilika da se ova opština i grad Istočno Sarajevo predstave u najboljem svjetlu i pokažu svoje turističke potencijale.

U aprilu, mjesec dana prije Svjetskog prvenstva na rijeci Željeznici, biće organizovan i međunarodni kup koji će biti uvertira pred predstojeće Svjetsko prvenstvo na kojem se očekuje dolazak od 15 do 20 reprezentacija iz cijelog svijeta sa oko 200 takmičara.