latinica  ћирилица
05/03/2018 |  16:32 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Arsenal se rješava Vengera i čak deset igrača?

Arsenal već traži nasljednika Arsenu Vengeru koji na kraju sezone sigurno odlazi s Emirejtsa. Tjeri Anri, legendarni francuski fudbaler, javno je priznao da je zainteresovan za klupu svog bivšeg kluba.
Arsen Venger (Foto: Action Images) -
Arsen Venger (Foto: Action Images)

Јoš se ne zna ko će voditi Arsenal sljedeće sezone, ali britanski "Mirror" je uvjeren da zna ko tada neće nositi dres londonskog kluba.

Kapiten Per Mertezaker igra posljednju sezonu, a "Mirror" vjeruje da bi Arsenal trebalo da proda obojicu golmana - Petra Čeha i Davida Ospinu.

"Napravili ste zaista puno velikih stvari, ali sada ste jako star čovjek, a starci su beskorisni", poruka je 35-godišnjem Čehu, dok za Ospinu ne vjeruju da je spreman za ulogu prvog golmana.

Loren Koščielni bi trebalo da bude prodat jer Arsenal mora da pojača odbranu, a viškom su proglašeni i njegovi partneri iz odbrane Škodran Mustafi i Kalum Čembers.

Santi Kazorla se više od godinu dana muči s povredom i niko više ne vjeruje da će se 33-godišnji Španac vratiti na teren u dresu Arsenala. Nema mjesta ni za Granita DŽaku.

"Riješite ga se. Arsenalu treba puno bolji centralni vezni. Dakle - prodaja Granita DŽake", poruka je "Mirrora" koji je otpisao i Danija Velbeka i Mohameda Elnenija.

Izvor: Nezavisne novine