latinica  ћирилица
06/03/2018 |  08:25 | Autor: RTRS

Savjet ministara danas o izmjenama Zakona o finansiranju institucija BiH

Savjet ministara razmatraće danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o održavanju trećeg sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU 27. marta, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći nacrt odluke o ratifikovanju amandmana na Sporazum o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom i u vezi sa drugim potprojektom u okviru Projekta stambenog zbrinjavanja u BiH.

Savjet ministara razmotriće informaciju o realizaciji Programa pomoći za prevenciju, spremnost i odgovor na poplave zemljama zapadnog Balkana, Albanije i Turske - IPA FLOODS.

Na dnevnom redu je izvještaj o sprovedenim aktivnostima na realizaciji Akcionog plana za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama u BiH 2014 – 2017, za period juni 2016 - juni 2017. godine.

Biće razmatran i izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru u periodu od 1. jula do 31. decembra 2017. godine.

Pred ministrima će se naći prijedlog zaključka o davanju ovlaštenja ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje posebnog sporazuma sa Švedskom agencijom za razvoj i saradnju za potrebe sprovođenja posebnog projekta "Јačanje izvoznog potencijala i poboljšanje konkurentnosti BiH poljoprivrednih proizvođača".

Savjet ministara razmotriće informaciju o arbitražnom postupku po tužbi tužilaca Nita Gapta, Navina Agarvala i "Aša industris" protiv BiH radi naknade štete, a u vezi sa ulaganjem tužilaca u "Krajina osiguranje" iz Banjaluke.

Izvor: SRNA