latinica  ћирилица
06/03/2018 |  08:57 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

LŠ: PSŽ-Real Madrid (RTRS od 20.45)

U fudbalskoj Ligi šampiona, na rasporedu su prvi revanš susreti osmine finala.
Liga Šampiona: Pari Sen Žermen - Real Madrid (Ilustracija: RTRS) -
Liga Šampiona: Pari Sen Žermen - Real Madrid (Ilustracija: RTRS)

Televizija Republike Srpske prenosiće utakmicu Pari Sen Žermena i Real Madrida, od 20 časova i 45 minuta.

Prvi susret Real je riješio u svoju korist, rezultatom 3:1.

U drugom današnjem susretu, Liverpul dočekuje Porto, nakon pobjede sa 5:0 na gostovanju u Portugalu.

Ronaldo protiv magije Pariza, Liverpul potvrđuje prolaz

Fudbaleri Pari Sen Žermena, bez najboljeg igrača Nejmara zbog povrede, večeras u Parizu u revanšu osmine finala Lige šampiona traže veliki preokret protiv prvaka Evrope Real Madrida poslije poraza 3:1.

Brazilska zvijezda Nejmar završila je sezonu zbog frakture stopala, a dodatan problem "svecima" predstavlja i što bolove u koljenu osjeća Kilijan Mbape, pa bi priliku mogli da dobiju oni koji su bili u drugom planu-Јulijan Draksler i Anhel Di Marija, bivši fudbaler Reala.

Di Marija je dao veliki doprinos Realu u osvajanju Lige šampiona 2014. godine, bio je jedan od ključnih igrača ka tom uspjehu, a sada će biti na suprotnoj strani sa velikim motivom da pokaže da nije zaboravio da igra fudbal, zbog loših igara u Mančester Јunajtedu, pa i PSŽ-u.

Parižani se uzdaju i uspjehe na svom Parku prinčeva na kome su slavili 19 puta u isto toliko posljednjih duela i to protiv Barselone (4:0) i minhenskog Bajerna (3:0), baš rezultatima koje priželjuju i večeras.

"Uzdamo se u magiju Pariza", rekao je trener PSŽ-a Unai Emeri i ponovio frazu koju francuski umjetnici i pjesnici vijekovima opisuju velelepni grad.

Međutim, zvanično najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo sigurno neće biti začaran ljepotom i čarima Pariza, već prvi adut kraljevskog kluba ka novom četvrtfinalu.

Portugalac je dva puta zatresao mrežu PSŽ-a u prvom duelu i bio tvorac preokreta u Madridu, ali se time sigurno neće zadovoljiti jer namjerava da pomjera granice rekorda Lige šampiona po broju golova (trenutno na 116).

U drugom susretu dileme i neizvjesnosti nema u revanšu Liverpula i Porta, nakon što su "crveni" na Dragau nadigrali 5:0 portugalski tim.

Izabranici Јirgena Klopa već su glavom među osam najboljih u Evropi, pa će sada samo završiti posao na Enfildu.

I meč na Enfildu počinje u udarnom terminu Lige šampiona od 20 časova i 45 minuta.

Izvor: RTRS/Agencije