latinica  ћирилица
06/03/2018 |  11:12 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Beograd: Doček za Španovićevu u Atletskoj dvorani na Banjici

Svjetskoj šampionki u skoku u dalj Ivani Španović priređen je svečani doček u Atletskoj dvorani na Banjici.
Ivana Španović - Foto: Novosti.rs
Ivana ŠpanovićFoto: Novosti.rs

Za razliku od tradicionalnog mjesta uspjeha srpskih sportista-balkona Skupštine Beograda, Atletski savez Srbije je zbog hladnog vremena odlučio da doček priredi u zatvorenom.

Konferencija za medije zakazana je za 13 sati u prostorijama Atletske dvorane kada će Španovićeva iznijeti utiske poslije osvajanja zlatne medalje sa dvoranskog Svjetskog prvenstva u Birmingemu.

Španovićeva je u nedjelju, najboljim skokom od 6,96 - rekordnim ove godine u svijetu, osvojila svjetsko zlato i ispisala najveći uspjeh srpske atletike u istoriji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu.

Poslije prijema, Španovićeva je priznala novinarima da bi bila veoma nezadovoljna da u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju.

 "Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, poslije toliko uspješnih i manje uspješnih takmičenja na Svjetskim prvenstvima konačno sam uspjela. Ovo je bilo takmičenje gdje bih se poslije devet osvojenih medalja osjećala vrlo nezadovoljno da nisam uspjela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela za zlato", rekla je Španovićeva.

Prema njenim riječima, u takvoj situaciji ostalo je samo da se koncentriše na takmičenje.

"Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvi da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svjetskoj listi".

Sada slijedi odmor i pripreme za Evropsko prvenstvo na otvorenom u Berlinu u avgustu, gdje brani zlatnu medalju.

"U principu, poslije tri osvojena zlata na Evropskim prvenstvima opet se pojavljujem kao favorit, branim titulu, želim da se pojavim tamo, pobijedim i izborim mjesto u reprezentaciji Evrope za kontinenatlni kup. To stvarno želim, poslije ide Dijamantska liga i još par jakih tamičenja i mitinga. Sad mi je bitno da se malo odmorim, odmorim stopalo, a kad krenu pripreme znamo šemu i tu nema problema", zaključila je Španovićeva.

Izvor: RTS