latinica  ћирилица
06/03/2018 |  11:55 ⇒ 11:58 | Autor: RTRS

Otkazana Komisija za sukob interesa

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa ni danas, zbog nedostatka kvoruma, nije održala sjednicu, kojoj nije prisustvovao nijedan član iz reda srpskog naroda.
Sarajevo - Komisija BiH za odlučivanje o sukobu interesa - Foto: SRNA
Sarajevo - Komisija BiH za odlučivanje o sukobu interesaFoto: SRNA

Predsjedavajući Komisije Јasmin Emrić /A-SDA/ rekao je da je odsustvo pravdao Đorđo Krčmar, a da je Sredoje Nović ranije najavio da neće prisustvovati sjednicama ove komisije u skladu sa odlukom Kluba poslanika SNSD-a da napusti parlamentarne komisije.

"Dragan Anđelić podnio je neopozivu ostavku na funkciju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH, tako da automatski i nije više član Komisije za odlučivanje o sukoba interesa", naveo je Emrić.

Među nacrtima odluka o kojima je trebalo da se izjasni ova komisija nalaze se i predmet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, te poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zaima Backovića.

Komisiju za odlučivanje o sukobu interesa čine predstavnici Predstavničkog doma parlamenta BiH Đorđo Krčmar, Borjana Krišto i Јasmin Emrić, delegati u Domu naroda BiH Sredoje Nović, Safet Softić i Bariša Čolak, te direktor i zamjenici direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH Hasim Šabotić i Dragan Slipac.

Izvor: SRNA