latinica  ћирилица
06/03/2018 |  12:03 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Vučić sa Španovićevom i strijelcima: Ponosni smo na vas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu. Na Evropskom šampionatu u Đeru Srbija je osvojila šest medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji.
Vučić sa srpskim sportistima - Foto: Screenshot/YouTube
Vučić sa srpskim sportistimaFoto: Screenshot/YouTube

Vučić je rekao da će država učiniti sve da sportisti imaju maksimalnu pomoć i izrazio nadu da na OI u Tokiju mogu da osvoje 12 medalja, četiri više nego u Riju.

"Čestitam na izvanrednim uspjesima. Svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas. Ivana mi je rekla da je to za nju podrazumijevajuće, da je očekivala i da je to za nju normalno. Britni Ris je četiri godine starija, vidio sam u novinama da je Haike Dreksler skakala do 40, znači imamo još jedno 12 godina medalja", rekao je Vučić i dodao da mu je posebno drago što je osvojeno prvo zlato za Srbiju na Svjetskim prvenstvima.

Predsednik Srbije je čestitao i strijelcima i podsjetio kako su svi bili tužni kada u Riju nije osvojena nijedna medalja.

"Uvjeren sam da će sve da se vrati u Tokiju i pomoći ćemo kao država. U Riju sam prognozirao osam medalja, vjerujem da će streljštvio kao sport koji nam je u kontinuitetu donosio medalje donijeti dvije-tri u Tokiju. Molim sve iz Saveza da kažu šta je potrebno da pomognemo da osvoje dvije-tri medalje u Јapanu. Naš je cilj da se sa sljedećih Igara donesemo najmanje 12 medalja i spremni smo da pružimo najbolje uslove i pomognemo".

Vučić je podsjetio da se nagrade sportistima isplaćuju odmah.

"Ne možemo da se poredimo sa nekim zemljama, ali onoliko koliko možemo drago nam je da pomognemo. Želimo vam mnogo medalja koje znače vama, ali i nama. Svjetska, Evropska, OI, tu se takmiče zemlje, vidjeli ste šta su Njemačka i Norveška uradile na ZOI".

Vučić je poželio i strijelcima da vrlo skoro, nada se i prije 2020. godine kao što je planirano, dobiju svoju dvoranu, koju atletičari već imaju.

"Može li to da se ubrza", pitao je Udovičića, a potom pitao da li smo uspješniji u gađanju puškom ili pištoljem.

Kada je dobio odgovor da je pištolj "jače oružje", u šali je konstatovao da smo pravi "revolveraši sa Balkana" i poželio da uskoro budemo najbolji na svijetu.

Španivićeva je poklonila Vučiću fotografiju, dok su mu strijelci poklonili dres sa potpisima.

Vučić se zahvalio, nasmijao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku.

Srebrne medalje osvojili su: Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović i Milutin Stefanović (miks puškom), Zorana Arunović i Damir Mikec (miks pištoljem), Damir Mikec i Dimitrije Grgić, Duško Petrov (muški tim pištoljem).

Bronzane medalje osvojili su: Bobana Veličković (pištolj), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Јelena Tomić (ženski tim pištoljem) i juniorka Marija Malić (puška).

Na prijemu u Predsjedništvu Srbije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Јevrosimović i Nenad Putnik.

Izvor: RTS