latinica  ћирилица
06/03/2018 |  13:34 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Španović: Neka novi niz bude niz zlatnih medalja (FOTO)

Ivana Španović, novi prvak svijeta u skoku u dalj, rekla je na svečanom dočeku da uvijek treba vjerovati u sebe, kao i da se nada da je ovo samo početak zlatnog niza.
Doček za Ivanu Španovć (foto:Jovana Milošević / RAS Srbija) -
Doček za Ivanu Španovć (foto:Jovana Milošević / RAS Srbija)

"Hvala vam što ste medalju učinili još sjajnijom. Trudila sam se uvijek da iskreno podijelim očekivanja i emocije...Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne treba da prestanete da vjerujete u sebe. Samokritika nas je dovela do toga da danas imamo zlatnu medalju. Otvaramo novi niz i neka to bude niz zlatnih medalja. Mislim da je došla u pravo vrijeme. Ova medalja ima poseban značaj i posebnu težinu. Hvala vam na pažnji, nadam se da će ova medalja da inspirise najmlađe", rekla je Španovićeva.

Za razliku od tradicionalnog mjesta uspjeha srpskih sportista-balkona Skupštine Beograda, Atletski savez Srbije je zbog hladnog vremena odlučio da doček priredi u zatvorenom, uz prisustvo velikog broja djece koja su balonima i zastavicama napravila lijep dekor.

Španović je dobila ovacije "Ivana, Ivana", a sa tribina su navijači pjevali i srpsku himnu "Bože pravde".

Doček Ivane Španović (Foto: RTS)

Ranije danas, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu.

Osvajačica olimpijske bronze iz Rio de Žaneira trijumfovala je na Svjetskom prvenstvu u Birminegemu u dvorani prošle nedjelje, i stigla do svog prvog najsnajnijeg svjetskog odličja.

"Ovog puta su uslovi u kojima smo se takmičili presudili da se skačem više... Duge pauze između skokova, bilo je hladno... Kako godine prolaze nemam osjećaj moranja. Na svjetskoj sceni sam jako dugo i preovladala je želja da budem najbolja na svijetu i sve sam bliže tome. Prije takmičenja sam razmišljala kako napasti Britni Ris, kako da budem bolja... Ali sam se osvrnula na takmičenja gdje sam je pobjeđivala (Dijamantska liga)... Mislim da sam za nijansu gladnija uspjeha od nje i sa konkurencijom nikada nisam imala problema", zaključila je Španovićeva.

Ivana daje autograme svojim navijačima (Foto: Tanjug)

"Poštovanje svima, prije svega kao predsjednik ASS u ime saveza i u moje lično ime želim da se zahvalim atletskoj kraljici Ivani Španović za istorijski uspjeh za naš sport. Zlatna medalja je istorijska i prva za atletiku. Zahvaljujem se i treneru Goranu Obradoviću koji je svojim radom doveo do toga da bude kraljica svijeta", rekao je predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Јevrosimović.

Izvor: Agencije