latinica  ћирилица
06/03/2018 |  13:41 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Kovačević: Inckova najava- priprema za nove napade na Srpsku

Najava visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da će, ukoliko do maja ne dođe do izmjene Izbornog zakona BiH, iskoristiti takozvana bonska ovlašćenja i nametnuti svoju volju, potpuno je neprihvatljiva, te predstavlja podmuklu pripremu za nove napade na Srpsku, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

"SNSD podržava zalaganja da se dođe do novog rješenja za Izborni zakon BiH, ali samo i isključivo na principu dogovora unutrašnjih faktora u BiH. Bilo kakvo nametanje rješenja ne vodi ka napretku i samo će dodatno produbiti jaz među narodima, a vrijeme kada su visoki predstavnici u BiH po načelu strahovlade vedrili i oblačili, namećući svoju volju, je davna i nepovratna prošlost", istakao je Kovačević.

Kovačević je dodao i da se ne može oteti utisku da se iza svega krije namjera visokog predstavnika da na nekom pitanju koje nije od presudnog značaja za Republiku Srpsku, u izbornoj godini reafirmiše upotreba bonskih ovlašćenja.

"Sve mi ovo liči na podmukao plan da se na temi za koju ne postoji veliko interesovanje javnosti u Srpskoj, reafirmiše upotreba bonskih ovlašćenja i da se zatim u izbornoj godini izvrše novi pritisci i udari na Republiku Srpsku i njene istinske predstavnike, što je apsolutno nedopustivo. Mislim da bi gospodin Incko, umjesto da kreće u ovakve avanture, konačno trebao da krene svojoj kući", zaključio je Kovačević.