latinica  ћирилица
06/03/2018 |  14:04 | Autor: RTRS

Grahovo: Prohodan put do sela Tiškovac

Glavni put do sela Tiškovac kod Bosanskog Grahova danas je očišćen, a pokrenuta je procedura za eventualno dopremanje inženjerijske mašine sa Manjače za čišćenje rizičnih područja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.
Probijanje puta u Bosanskom Grahovu - Foto: RTRS
Probijanje puta u Bosanskom GrahovuFoto: RTRS

Na čišćenju ovog puta su 4. marta angažovani pripadnici Oružanih snaga sa inženjerijskom mašinom, na zahtjev civilnih struktura vlasti, budući da je selo Tiškovac usljed snježnih padavina bilo odsječeno 15 dana.

Sa ovog područja danas oko 12.00 časova je, nakon izvršenog zadatka, povučeno 17 pripadnika Oružanih snaga i u toku je izmještanje mašine koja je bila angažovana na čišćenju.

"Za područja koja nisu očišćena jer su bila rizična za izvođenje zadatka mogla bi da bude upotrijebljena mašina koja se nalazi na Manjači i za čije je dopremanje pokrenuta procedura", pojasnila je u izjavi Srni portparol Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović.

Srpsko selo Tiškovac udaljeno je 17 kilometara od Bosanskog Grahova. Ovo selo je nekada prije rata imalo više od 200 stanovnika, a danas ih je manje od 10.

Izvor: SRNA