latinica  ћирилица
06/03/2018 |  19:18 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Priča o Brani Hadži Steviću - uspješnom studentu uz Bijeljine (VIDEO)

Brano Hadži-Stević, iz Čađavice kod Bijeljine, na trećoj godini Prava u Bijeljini, bilježi samo desetke. Želi da se usavršava u inostranstvu, ali budućnost vidi isključivo ovdje.
Brano Hadži Stević - Foto: RTRS
Brano Hadži StevićFoto: RTRS

Kada stremite boljem životu i društvenom uređenju ,onda se trudite da tome i sami doprinesete. Zato je Brano krenuo stopama pradjeda koji je daleke 1900. godine bio doktor prava. Posvećenost je rezultirala i najboljim ocjenama .U posljednje dvije i po decenije niko nije uspio da diplomira sa prosjekom deset, a Brano je na dobrom putu.

"Prva desetka koju sam dobio je bila iz ispita Teorija države i to je bio podstrek za sve ovo ostalo. Zaista i prvi kolokvijum iz istog predmeta deset ocjena, tako da kasnije nekako kad dobijete prvu desetku iz složenog predmeta kakva je zaista Teorija države onda dobijete još više motivaciju da nastavite tako", rekao je Stević.

Ustavno pravo mu je omiljeni predmet ,pa znanje obogaćuje dodatnom literaturom, a angažovan je i u vannastavnim aktivnostima. Pisao je o Društvenom značaju i perspektivi rodne ravnopravnosti, a u Međunarodnoj školi tolerancije o migracijama. Član je besjedničke sekcije na fakultetu.

"Nastojao sam da pišem o ljudstvu, o tome kako trebamo da se ponašamo, šta to treba da mijenjamo i da ne tražimo stalno neka opravdanja već da izmijenimo prvo sebe. A kad promijenimo sebe možemo sve promijeniti", naglasio je Stević.

Vrijedno uči i nestrpljivo čeka priliku da stečena znanja primjeni u praksi- nada se u svojoj zemlji.

"Smatram da treba ostati u Republici Srpskoj, da ne treba otići odmah poslije završenog fakulteta. Otići u inostranstvo, nego na neki način odužiti se svojoj državi, koja, činenjica je, ulaže u nas odgovarajuća sredstva", zaključio je on.

Životni moto budućeg pravnika je da treba uvijek težiti tome da budete bolji čovjek ,jer svaku ustanovu ,grad i državu čine ljudi .