latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:08 ⇒ 09:34 | Autor: RTRS

Predstavljanje turističke ponude Srpske na sajmu u Berlinu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković prisustvovaće danas i sutra 52. Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu u okviru kojeg će biti predstavljena turistička ponuda Srpske.
Predrag Gluhaković - Foto: SRNA
Predrag GluhakovićFoto: SRNA

Gluhaković će posjetiti privrednu manifestaciju Dunavski salon, koja se šestu godinu održava u okviru sajma u Berlinu s ciljem turističke promocije zemalja Dunavske regije.

Međunarodni sajam turizma u Berlinu je jedna od najznačajnijih međunarodnih sajamskih manifestacija iz oblasti turizma, koja za stručnu i poslovnu javnost predstavlja važan izvor informacija o trendovima u ovoj oblasti. Kao vodeći svjetski sajam turističke industrije ITB Berlin je vodeća poslovna platforma globalne turističke ponude, te pravo mjesto za susret ponude i potražnje.

U skladu sa Programom rada za 2018. godinu Turistička organizacija Republike Srpske će i ove godine predstaviti ponudu destinacija Srpske.

TORS će predstaviti sveukupnu turističku ponudu Republike Srpske: destinacije aktivnog odmora, siti brejk ture, ponudu kratkih odmora sa obilascima kulturno-istorijskih znamenitosti, ponude nacionalnih parkova, atraktivne manifestacije za mlade koje su zastupljene u ljetnim mjesecima i druge sadržaje koji su atraktivni u Srpskoj.

U okviru nastupa na manifestaciji Dunavski salon, TORS će promovisati i bogatu gastro ponudu naših krajeva, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.