latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:42 ⇒ 09:30 | Autor: RTRS

Superliga Srbije: Zvezda u Novom Sadu, Partizan dočekuje Rad

Danas su na programu utakmice vanrednog 26. kola Superlige, a u centru pažnje je duel u Novom Sadu između Vojvodine i Crvene zvezde, dok će Partizan protiv Rada pokušati da pronađe izlaz iz rezultatske krize.
Superliga Srbije - Foto: RTRS
Superliga SrbijeFoto: RTRS

Kolo, koje je prvobitno trebalo da se odigra za vikend, ali je pomjereno, jer je isto učinjeno sa prethodnim zbog velike hladnoće i snijega, donosi još nekoliko zanimljivih susreta.

Poput duela Voždovca i Mladosti u borbi za plej-of, pa čak i Evropu, kao i Јavora kome su u Ivanjici potrebni bodovi za opstanak protiv ekipe u naletu - niškog Radničkog, a "prekopiran" meč je i duel Borca i Čukaričkog u Čačku.

Lider Crvena zvezda u sjajnom raspoloženju i sa čak 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan putuje u Novi Sad sa željom da nastavi pobjednički niz.

Poslije novog kiksa Partizana u Nišu proteklog vikenda mnogi su Zvezdu promovisali u šampiona, iako ima još mnogo da se igra, ali bi pobjedom na Karađorđu mogla da se približi tom cilju.

Aktuelni prvak Partizan pred praznim tribinama u Humskoj, zbog kazne Disciplinske komisije FSS, protiv Rada traži prvi trijumf poslije tri utakmice, računajući i eliminaciju od Viktorije iz Plzenja u Ligi Evrope.

Zbog toga je pod pritiskom i trener crno-bijelih Miroslav Đukić koji će morati da zabilježi pobjedu kako bi zadržao šanse da ostane na toj funkciji.

Raspored mečeva:

Borac - Čukarički (15 sati),
Јavor - Radnički Niš (15),
Mačva - Napredak (15),
Bačka - Radnik (15),
Spartak - Zemun (15),
Voždovac - Mladost (15),
Partizan - Rad (15.30)
Vojvodina - Crvena zvezda (18).

Tabela: Crvena zvezda 66 bodova, Partizan 52, Radnički 46, Čukarički 45, Spartak 40, Napredak 40, Voždovac 39, Vojvodina 37, Mladost 33, Radnik 30, Mačva 25, Zemun 25, Bačka 24, Јavor 21, Rad 18, Borac 16.

Izvor: Agencije