latinica  ћирилица
07/03/2018 |  11:58 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Humanitarno veče u Foči za Aleksandra Milutinovića (VIDEO)

Na humantiranoj večeri "Za jednu posebnu majku", u Foči je prikupljen dio novca za nabavku ortopedskog pomagala Aleksandru Milutinoviću, koji je dvije decenije nepokretan i teško bolestan.
Pomoć za Aleksandra Milutinovića -
Pomoć za Aleksandra Milutinovića

Njegovoj majci Milanki koja se neprekidno brine o njemu, uručen je i poklon za snagu i hrabrost u savladavnju životnih nedaća.

Šezedesetogodišnja Milanka Milutinović – demobilisani borac prve kategorije Vojske Republike Srpske, nakon protjerivanja sa Ilidže prije 22 godine nije ni slutila sa kakvim će se nedaćama bespogovorno suočavati.

Njezinog tridesetosmogodišnjeg sina nesreća je zadesila sa 17 i po godina. Umjesto da se raduje u mladalačkoj sreći, živi u svijetu tišine – nepokretan, ne može da govori i živi bez pomoći drugih.

"Bogu hvala, Bog mi je pomogao da sam održala i psihu i porodicu na okupu i njega koliko sam mogla održat", kaže majka Milanka.

Od novca koji je prikupljen na humanitarnoj večeri biće nabavljeno pomagalo za vertikalizaciju, koje je neophodno za Aleksandrovo održavanje u životu. Stalan ležeći položaj pogoršava njegovo zdravlje.

Snežana Golijanin direktorka Centra za socijalni rad Foča ističe da bi Aleksandru vertikacioni sto omogućio dalji život i planirali su da mu nabav respirator, tako da bi mogao normalno da diše.

"I najmanja prehlada za njega je fatalna, kao što je prošle godine bilo", ističe Golijanin.

Nabavku pomagala podržaće i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Podrška i od Servis centra "Tračak nade" i Kud-a Foča.

Aleksandru Staniću koordinatoru KUD-a Foča drago je da su pomogli.

Јovana Šukalo volonterka Udruženja za podršku djeci i mladima kaže da je Aleksandar Milutinović njihov korisnik i drago joj je da su pomogli.

Centru za socijalni rad Foča u ovoj humanitarnoj akciji pomogli su Bogoslovija, osnovne škole, muzička škola, Opština Foča , Muzej "Stara Hercegovina" i kompanija "Tropik!".