latinica  ћирилица
07/03/2018 |  12:10 | Autor: RTRS

Astorijev toksikološki nalaz za dva mjeseca

Tužilaštvo iz Udina objavilo je da će definitivan razlog smrti Davida Astorija, bivšeg kapitena Fudbalskog kluba Fiorentina biti utvrđen za dva mjeseca.
Davide Astori - Foto: Getty Images
Davide AstoriFoto: Getty Images

Astori je preminuo u snu u hotelskoj sobi u Udinama, gdje je u nedjelju popodne sa Fiorentinom trebao igrati prvenstvenu utakmicu protiv Udinezea. Obdukcija tijela obavljena je u utorak, a tijelo predato porodici kako bi se u četvrtak mogao održati pokop.

"Tek nakon 60 dana, kada budemo imali definitivnu dijagnozu, moći ćemo sa sigurnošću reći da nije bilo drugih uzroka ili spoljnih faktora koji su uticali na Astorijevu smrt", kazao je za italijanske medije Antonio De Nikolo, glavni tužilac u Udinama.

Na toksikološki izvještaj će se morati sačekati, ali početni nalazi obdukcije ukazuju na "srčani zastoj bez očiglednih trauma, koja je zasnovana na bradikardiji".

Bradikardija je medicinski naziv za usporen rad srca.

Astori je rođen 7. januara 1987. godine u San Đovani Bianku, a preminuo je 4. marta 2018. u Udinama.

Njegova smrt potresla je, ne samo sportsku nego kompletnu italijansku javnost. Tokom karijere igrao je za Picigetone, Kremoneze, Kaljari, Romu i Fiorentinu. Bio je i član Milana, ali nije odigrao niti jednu zvaničnu utakmicu za "rosonere".

Fiorentina i Kaljari odlučili su u njegovu čast povući dres sa brojem 13. U dresu reprezentacije Italije upisao je 14 nastupa uz jedan pogodak.

Izvor: Nezavisne novine