latinica  ћирилица
07/03/2018 |  13:01 | Autor: RTRS

Meloun o Јokiću: Veoma je prosto, ne trudiš se- nećeš igrati

Nikola Јokić, najbolji igrač Denver Nagetsa, u posljednja tri meča uopšte ne liči na sebe na parketu.
Јokić - Foto: RTRS
ЈokićFoto: RTRS

Poslije gotovo tripl-dabl prosjeka u mjesecu februaru, srpski reprezentativac protiv Memfisa, Klivlenda i Dalasa nije imao ni približan učinak onome na koji je navikao cio košarkaški svijet.

Protiv Grizlisa je imao devet poena, devet skokova i pet asistencija, u duelu sa Kavsima imao je isti broj poena, dva skoka manje i tri asistencije više, dok je prethodne noći protiv Maveriksa upisao svega četiri poena, pored devet uhvaćenih lopti i pet proigravanja.

"Јokić je bio neobično pasivan u fazi napada, završivši meč sa manje od deset upućenih šuteva po treći put u nizu. Takođe, nije uspio da ostvari ni uobičajen skakači učinak, pa u posljednja tri susreta nema nijedan dabl-dabl. Pad u Nikolinoj formi poklopio se sa povratkom krilnog centra Pola Milsepa, ali je svakako i dalje prerano pričati o nekoj dubljoj krizi u, do sada, fantastičnoj sezoni", stoji u analizi renomiranog ESPN.

Međutim, koliko god spominjanje Milsapa u ovom kontekstu i te kako ima smisla, kao i Mejsona Plamlija, Majk Meloun očigledno ima dublji problem sa Јokom, pošto ga je kompletnu četvrtu četvrtinu ostavio na klupi protiv Mavsa.

"Јedno je kada napraviš grešku ili promašiš šut, a nešto sasvim drugačije kada izađeš na teren i samo odrađuješ svoj posao. Ako nisi spreman da igraš, odnosno ako ne pružaš maksimum-nećeš igrati. Veoma je prosto, mi nikome ne dugujemo ništa, štaviše igrači su ti koji su dužni da daju sve od sebe kada su na parketu", rekao je trener Denvera poslije poraza od Dalasa.

Izvor:B92