latinica  ћирилица
07/03/2018 |  15:02 ⇒ 18:40 | Autor: RTRS

Prijedor: Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika (VIDEO)

Odbornici prijedorske gradske Skupštine usvojili su Izvještaj o radu gradonačelnika Prijedora i Gradske uprave za prošlu godinu.
Skupština grada Prijedor - Foto: RTRS
Skupština grada PrijedorFoto: RTRS

Većina odbornika podržala je ovaj Izvještaj, kojim je potvrđena budžetska stabilnost Grada Prijedora, kao i značaj projekata namijenjenih zapošljavanju i privlačenju investitora.

Ipak, sedam odbornika, među njima i odbornici SDS-a, nisu podržali Izvještaj o radu gradonačelnika i prijedorske Gradske uprave, uz objašnjenje da do sada nijedan njihov prijedlog, nije uvažen.

Prošla godina u Prijedoru, okončana je budžetskih suficitom, zaključak je Izvještaja rada gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu. Poručeno je, Prijedor je bezbjedan grad, dobrih međunacionalnih odnosa i privlačan za investitore.

- Nastavili smo da grad Prijedor organizujemo kao grad koji će biti privlačan za investitore u kojima se rješava dosta pitanja iz domena infrafstrukture. Rješavali smo sva pitanja iz oblasti zdravstva, školstva, omladine - istakao je Milemko Đaković, gradonačelnik Prijedora

Odbornici SDS-a, tvrde, njihov nijedan prijedlog do sada nije uvažen, poput apela za rješavanje problema u oblasti školstva.

- Dvije visokoškolske ustanove smješte su u barakama, već 20 godina radimo skoro u nemogućim uslovima, kaže Radenko Stijepić, odbornik SDS-a u Skupštini Grada Prijedora.

Odbornici SNSD-a ukazali su na hitno rješavanje problema u poslovanju prijedorskog ribnjaka “Saničani“, koji je, kažu, primjer loše sprovedene privatizacije.

- Mi predlažemo inicijativu da se po modelu "Autotransporta" uputi inicijativa Vladi Republike Srpske, da se dug koje je stvorili vlasnici sadašnjeg preduzeća pretvori u neku vrstu akcija, da Vlada nakon toga prebaci preduzeće na upravljanje Gradu Prijedoru - poručio je Dragoslav Kalabić, šef Kluba odbornika.

Gradonačelnik Prijedora potvrdio je da je Robna kuća "Patrija" prodata preduzeću "MG MIND" iz Mrkonjić Grada i da bi novi vlasnik znatna sredstva trebalo da u ovaj objekat uloži do kraja godine. Izjavio je i da je u dogovoru sa nadležnim zdravstvenim ustanovama, odlučeno da za sada nema potrebe za uvođenjem noćnog dežurstva apoteke u Prijedoru.