latinica  ћирилица
07/03/2018 |  18:31 ⇒ 08/03/2018 | 14:12 | Autor: RTRS

Nastavlja se osipanje SDS-a; Zašto je Bojić napustio stranku? (VIDEO)

Nastavlja se osipanje SDS-a! Stranku je napustio Borislav Bojić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Borislav Bojić - Foto: SRNA
Borislav BojićFoto: SRNA

U pauzi zasjedanja, saopštio je da napušta Klub te stranke, i najavio da će ubuduće djelovati kao samostalni poslanik. U SDS-u zatečeni. Lider stranke, koji je juče uvjeravao da Bojić ostaje, danas kaže da će s njim razgovarati o razlozima odlaska.

Nakon Ognjena Tadića i Đorđa Krčmara, redove SDS-a u Sarajevu napustio je dugogodišnji poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i PS BiH Borislav Bojić.

- Јa od ovog trenutka u PS BiH djelujem kao samostalni poslanik, jer se SDS oudaljio od izborne ideje SDS-a , ne može SDS da vodi politiku samo na relaciji Lukavuica Marijin Dvor a na štetu Krajine. Čim izađete iz Kluba izašli ste iz stranke - kaže Bojić.

Prethodnih dana spekulisalo se da je Bojić na izlaznim vratima SDS-a. Danas je to potvrdio i tako demantovao sada već svog bivšeg stranačkog šefa Vukotu Govedaricu, koji je juče tvrdio da su navodi o Bojićevom odlasku iz SDS-a najobičniji spin.

U SDS-u danas nevjerica, izneneđenje. Dojučerašnji kolega iz Kluba Mladen Bosić kaže da je potresen, a da je istupanje Borislava Bojića, veliki udarac za stranku.

- Iznenađen sam da je gospodin Bojić saopštio da izlazi iz stranke i Kluba, nisam ništa mogao da naslutim - napominje Bosić.



Istupanje Borislava Bojića iz SDS-a nije incident već pojava.To je posljedica politike distanciranja od Republike Srpske i približavanja političkom Sarajevu, kažu u SNSD-u.
 
- Pretpostavljam da je to bilo značajno kod gospopdina Bojića koji je donio odluku da ne bude u ekipi kojoj je mnogo bliži Bakir Izetbegović nego Milorad Dodik i institucije Republike Srpske - poručuje Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH .

Iako je saopštio da će djelovati kao samostalni poslanik već se spekuliše kome će se Bojić prikloniti. Indikativno je da je Đorđo Krčmar najavio formiranje Kluba DNS-a u Predstavničkom domu, za šta su mu potrebna tri poslanika. Krčmar može da računa na Јovana Vukovljaka i nije isključeno da sa Borislavom Bojićem kompletira Klub. Krčmar je, po izlasku iz SDS-a, upozorio da je ova stranka zapostavila zapadni dio Republike Srpske i da je u glavnim organima stranke imala samo jednog čovjeka iz Krajine.