latinica  ћирилица
07/03/2018 |  19:23 ⇒ 19:23 | Autor: RTRS

Partizan bolji od Rada za nagovještaj izlaska iz krize

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 3:1, u utakmici 26. kola Superlige Srbije. Crno-bijeli se ponovo mučili, ali zasluženo stigli do 16. pobjede u šampionatu. Tošić, Zdjelar i Tavamba strijelci za Partizan, Volkov sa bijele tačke za Rad.
Partizan - Rad - Foto: RTS
Partizan - RadFoto: RTS

Fudbaleri Partizana zabilježili su 16. pobjedu u šampionatu, postigli tri pogotka, ali i pored toga nisu oduševili igrom.

Ipak, crno-bijelima je pobjeda nad Radom bila neophodna za izlazak iz krize, a nagovještaj dobrog rezultata bio je pogodak Zorana Tošića u 17. minutu iz slobodnog udarca.

Partizan je imao još nekoliko prilika za gol, a najbolju je propustio levi bek Miletić, koji je, na asistenciju Saše Ilića, pogodio prečku gola Stevanovića.

Rad je izjednačio u 40. minutu. Lutovac je pobegao Ostojiću, koji ga je oborio u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Vladimir Volkov, bivši fudbaler crno-bijelih.

Partizan je napadao u drugom dijelu, što je donijelo rezultat u 70. minutu. Saša Zdjelar dobro se snašao u šesnaestercu protivnika i postigao drugi pogodak u crno-bijelom dresu.

Konačan rezultat postavio je Leandre Tavamba u 89. minutu, poslije još jedne asistencije Saše Ilića.

Partizan je drugi na tabeli Superlige sa 55 osvojenih bodova, 11 manje od vodeće Crvene zvezde, koja kasnije u Novom Sadu igra derbi kola protiv Vojvodine.

Rad je ostao pretposljednji na tabeli sa 18 osvojenih bodova.

Izvor: RTS