latinica  ћирилица
08/03/2018 |  08:53 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Najlošija utakmica Bogdanovićeve NBA karijere

Bogdan Bogdanović pružio je najlošiju partiju od kada je stigao u NBA ligu i Sakramento Kingse prošlog ljeta.
Bogdan Bogdanović - Foto: B92
Bogdan BogdanovićFoto: B92

Tim iz glavnog grada Kalifornije poražen je kod kuće od Nju Orleans Pelikansa 114:101, a srpski reprezentativac prvi put nije imao niti jedan poen - promašivši svih devet šuteva iz igre (0/6 za dva, 0/3 za tri).

Bogi je za 26 minuta na parketu uspio da uhvati četiri skoka i podijeli tri asistencije, odnosno da ukrade jednu loptu i izblokira šut rivala.

Najbolji kod domaćih bio je Badi Hild sa 20 poena i pet skokova, veteran Zek Rendolf dodao je isti broj uhvaćenih lopti i poen manje, Frenk Mejson dodao je 16 uz šest asistencija, dok su DŽastin DŽekson i Skal Labisije zabilježili po 14.

Gosti su već poslije pet minuta preuzeli kontrolu i bez većih problema kontrolisali susret do samog kraja. Takođe, izjednačili su rekord franšize sa deset uzastopnih pobjeda, ali je sve to palo u drugi plan kada je Entoni Dejvis, daleko najbolji igrač tima i jedan od najboljih u ligi, u trećem kvartalu izvrnuo zglob.

"Obrva" se više nije vraćao u igru, a, iako za sada nema informacija, ne bi trebalo da se radi o težoj povredi.

Pelikanse je predvodio sve bolji Nikola Mirotić sa 26 poena i deset skokova, najbolje ga je pratio DŽru Holidej sa 23, uz osam asistencija i tri krađe, a Dejvis je do trenutka dok se nije povredio ubacio 17 poena i uhvatio pet lopti.

Ekipa iz Luizijane sada ima skor 38-26 i u ozbiljnoj je konkurenciji za treće mjesto Zapada pred plej-of, ali je, isto tako, i samo četiri pobjede daleko od desetoplasirane Јute DŽez ili Denver Nagetsa.

S druge strane, ovaj poraz ne mijenja ništa u sezoni Kingsa koji su 12. u istoj Konferenciji sa 20. trijumfa i 45 neuspjeha.

Izvor: B92