latinica  ћирилица
08/03/2018 |  11:00 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Bileća: Do kraja godine zgrada za izbjegle i raseljene (VIDEO)

Do kraja godine u Bileći bi trebalo da bude izgrađena zgrada za smještaj izbjeglih i raseljenih porodica. Projekat za zgradu i novac obezbijeđeni su putem Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske. Izvođač radova uveden je u posao.
Bileća - Projekat zgrade za izbjeglice - Foto: RTRS
Bileća - Projekat zgrade za izbjegliceFoto: RTRS

Buduća stambena zgrada prvi je namjenski objekat za izbjegla i raseljena lica koji se finansira donatorskim sredstvima, kroz regionalni program stambenog zbrinjavanja. Opština Bileća, nakon apliciranja, obezbijedila je lokaciju za objekat.

Na sastanku predstavnika Ministarstva, Opštine Bileća, preduzeća Energetik, koje je izvođač radova, i lokalnih preduzeća u čijoj nadležnosti je lokalna infrastruktura, dogovorena je dinamika radova. Petnaest porodica, koje su dobile rješenja, žive u alternativnom smještaju.

- Izgradnjom ove zgrade biće riješen problem stambenog zbrinjavanja lica koja su privremeno smještena u alternativnom smještaju - navodi Milorad Radović, zamjenik načelnika opštine.

Nemanja Gavrilović, viši stručni saradnik u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, kaže da je projekat realizovan u saradnji sa opštinom Bileća koja je bila obavezna izda građevinsku dozvolu i obezbijedi priključke infrastrukturu.

Rok za završetak objekta je 300 dana, a vrijednost investicije je 900.000 KM. Dugogodišnji problem stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica u Bileći ovim neće biti u potpunosti riješen. Krov nad glavom čeka još manji broj izbjeglih i raseljenih lica.