latinica  ћирилица
08/03/2018 |  11:49 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

Beč- Uhapšen Avganistanac; četvoro teško povrijeđeno

Austrijska policija je saopštila da je uhapšen Avganistanac (23), osumnjičen da je povezan sa napadima nožem u Beču u kojima su teško povrijeđene četiri osobe.

Osumnjičeni je pritvoren ubrzo nakon što je 20-godišnjak, takođe avganistanskog porijekla, sinoć u austrijskoj prestonici izboden nožem i doveden u bolnicu sa povredama opasnim po život.

AP navodi, da policija i dalje istražuje da li je isti osumnjičeni takođe nožem ranio tročlanu porodicu u napadu koji se dogodio u centru Beča.

Navodi se da sve troje članova porodice: 67-godišnji otac, 56-godišnja majka i njihova 17-godišnja ćerka, imaju povrede opasne po život i da su odvedeni u bolnicu. Njihova imena nisu navedena.

Istarga o ovom napadu još traje, ali policija ne navodi da li je napad povezan sa terorizmom. Policija ne može da potvrdi ni da li je pritvoreni osumnjičeni napao sve četiri osobe ili je druga osumnjičena osoba koja je i dalje u bekstvu bila u to uključena.

Napad se dogodio sinoć u blizini stanice metroa Nestrojplac, gdje je nepoznati napadač nožem nasrnuo na porodicu nakon čega je pobjegao, a prilikom bjekstva ranio je još jednu osobu.

Policija je odmah pokrenula potjeru za napadačem, a u toku je saslušanje velikog broja svjedoka.

Izvor: Agencije