latinica  ћирилица
08/03/2018 |  13:19 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Davidović: Grant za poboljšanje položaja žena usmjeriti prema entitetima (VIDEO)

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović smatra da grant sredstva predviđena sporazumom između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva inostranih poslova Norveške za unapređenje bezbjednosti žena i odgovora na rodno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u BiH treba da budu usmjerena entitetskim ministarstvima.
Јasmina Davidović - Foto: RTRS
Јasmina DavidovićFoto: RTRS

"Grant od 1,6 miliona KM ili 1,8 miliona KM, posredstvom Agencije za ravnopravnost polova BiH, treba da ide nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Mi ćemo znati najbolji način kako upotrijebiti ta sredstva", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je planirano da taj novac bude utrošen na organizovanje okruglih stolova i različitih edukacija, a da je njen stav da bi mnogo bolje bilo ta sredstva usmjeriti na ekonomsku stabilnost žena žrtava nasilja.

Davidovićeva je istakla da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dalo mišljenje o sporazumu i da ga nije odbilo, već predložilo da se sredstva ne upućuju Agenciji za ravnopravnost polova BiH, nego entitetskim ministarstvima koja će naći najbolji način da ih uporijebe.

Izvor: SRNA