latinica  ћирилица
08/03/2018 |  17:52 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Sputava li Teslić poslovanje Banje Vrućice? (VIDEO)

Ima li Banja Vrućica podršku lokalne zajednice?
Banja Vrućica - Foto: RTRS
Banja VrućicaFoto: RTRS

Iz ovog zdravstveno-turističkog centra upozoravaju na opstrukcije Opštine Teslić, koja im ne izdaje dokumentaciju neophodnu za uređenje i proširenje jednog od objekata. S druge strane, u opštinskoj upravi uvjeravaju da čine sve kako bi privukli investitore i obezbijedili nova radna mjesta. Izuzetak, tvrde, nije ni Banja Vrućuca.

Umjesto da grade i objekat privode kraju u "Banji Vrućici" su još na početku. Godinu dana čekaju na neohodnu dokumentaciju iz opštinske uprave kako bi uložili dva miliona maraka u uređenje i proširenje svadbenog salona i restorana "Kiseljak" i time obezbijedili 15 novih radnih mjesta. U proceduru su krenuli u februaru prošle godine, ali dalje od prvog koraka nisu otišli.

- Nemojte mi reći da je to klima koja pogoduje investitorima. Svaki put čekamo po mjesec dva, tri na sasvim jednostavne reakcije Odjeljenja za prostorno uređenje - kaže Aleksandar Radošević,  direktor Zdravstveno turističkog centra "Banja Vrućica".

U opštini odbacuju ovakve tvrdnje. Prema svima se, kažu, jednako ophode, a Banja nije izuzetak.

- Јoš jednom podvlačim da Banja Vrućica nije stekla pravne uslove, još nije usvojen regulacioni plan, da bi se mogli podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Čim se budu stvorile pretpostavke ova opštinska uprava će izaći u susret zdravstvenom centru - poručuje Milovan Stanković, zamjenik načelnika Opštine Teslić.

- Ako je  privredna investicija od dva miliona KM, zar ne mogu odmah da je uzmu kao prioritet, da nam odgovore za sedam dana, a ne za mjesec. Na neke urgencije nam niko nikad nije odgovorio, niko nam se nije javio dvije godine - napominje Radošević.

Od četiri potrebna koraka, kažu u "Banji Vrućici", prešli su tek jedan. Ukoliko svaki bude trajao kao prvi, boje se da bi sa realizacijom ove investicije, mogli početi tek za četiri godine.