latinica  ћирилица
08/03/2018 |  19:35 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Vukanović optuživao Crkvu, a na sebe uknjižio milionske nekretnine u Dubrovniku (FOTO)

Predsjednik SNV Dubrovnik Milorad Vukanović, postao je milioner zahvaljujući činjenici da je dr Vladislav Turnić, umjesto Crkvi, kako je najavljivao, porodici ili SNV, svoju vrijednu imovinu u Dubrovniku ostavio upravo Vukanoviću.
Kuća, Dubrovnik (Foto:http://www.trebinje059.com ) -
Kuća, Dubrovnik (Foto:http://www.trebinje059.com )

Porodica pokojnog Vladislava Turnića kaže da Milorad Vukanović nije bio ni u rodbinskim ni prijateljskim vezama sa Turnićem. Ono što znaju o njihovom odnosu jeste da bi Vukanović, za ozbiljan novac, prevozio Turnića u Trebinje da povremeno posjeti porodicu.

Milorad Vukanović postao je poznat široj javnosti plasiranjem neistina oko preseljenja prostorija SNV Dubrovnik, tvrdeći da ih je Crkva izbacila na ulicu. Iz SPCO Dubrovnik sve je odmah demantovanio, ali Milorad Vukanović je nastavio sa kampanjom protiv Crkve. Medisjku hajku na Crkvu i njeno sveštensvo prepustio je rođaku Nebojši Vukanoviću, koji je svaki put kada bi stric Milorad to poželio, donosio mikrofon i prenosio istinu znanu samo Vukanovićima.

Milorad Vukanović (Foto: http://www.portaloko.hr)

Medisjka kampanja koju je poveo Milorad, a sprovodio Nebojša Vukanović, bila je u funkciji ubjeđivanja ne samo javnosti u okruženju, već samog Vladislava Turnića kako je Crkva neodgovorna prema SNV u Dubrovniku. Da je pokojni Vladislav Turnić povjerovao u ono što su mu Vukanovići plasirali, potvrđuje i pismo koje je Turnić pisao crkvenim vlastima u Beogradu žaleći se na tretman koji Crkva ima prema Srbima u Dubrovnku. Mnogi danas u Dubrovnku sumnjaju da je Turnić to uopšte i napisao, ali ako i jeste, da je očigledno ko ga je doveo u zabludu.

Poštansko sanduče (Foto: http://www.trebinje059.com)

Nebojša Vukanović, predsjednik partije za pravdu i red, savjetnik Mladena Bosića i novinar u međuvremenu, javnost obavještava o pismu dr Turnića, ali pokušava da to predstavi kao pismo dubrovačkih Srba, što nije bilo tačno, kao što nisu bili tačni ni kasniji navodi Vukanovića o životu crkvene zajednice u Dubrovniku. Dok se javnost bavila informacijama koje su plasirali Vukanovići, jedan od njih se bavio idejom kako da uveća svoj imetak. Na putu do Turnićeve imovine, koja se procjenjuje na više od 1.5 evra,a za koju je pokojnik javno govorio da će ostati Crkvi, Milorad Vukanović je preko Nebojše Vuukanovića prvo slagao da su izbačeni, a onda pod pritiskom priznao da SNV u stvari ima odlične nove prostorije koje im, kako im i Ustav garantuje, plaća država Hrvatska.

Nebojša Vukanović (Foto: http://dzezar.com)

Saznalo se da u Dubrovniku ne živi 3.500 Srba, kako se plasiralo kroz tekstove N. Vukanovića, da se uredno gazduje imovinom SPCO u Dubrovniku, saznalo se i da je laž da su sveštenici služili pomen ustašama. Sva istina je izašla na vidjelo. Osim ove, ponajvažnije. Milorad Vukanović je na volšeban način postao nasljednik Vladislava Turnića, o čemu je obavijestio dubrovačke Srbe stavljajući svoje ime na sandučić pred Turnićevom kućom.

Izvor: trebinjedanas.com, trebinje059.com, RTRS