latinica  ћирилица
10/03/2018 |  08:53 | Autor: RTRS

Toplije i promjenljivo oblačno, do 18 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplije i promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale i dnevnu temperaturu do 18 stepeni Celzijusovih.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Јutros je malo do umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od minus tri na istoku od šest stepeni Celzijusovih na zapadu, a najviša dnevna od 11 do 18, u višim predjelima na zapadu i mjestima sa maglom šest stepeni Celzijusovih.

Tokom dana toplo uz sunčane periode i prolaznu oblačnost. Više oblaka biće na jugozapadu i u centralnim predjelima gdje se ponegdje može javiti slaba kratkotrajna kiša.

Vjetar će bit slab do umjeren južni i jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Rudo i Sokolac minus tri, Bjelašnica minus dva, Višegrad, Nevesinje, Han Pijesak, Šipovo i Istočno Sarajevo, Bileća, Novi Grad, Prijedor, Foča i Kotor Varoš nula, Gacko i Doboj jedan,
Srebrenica i Sarajevo dva, Gradiška, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Tuzla i Ribnik tri, Bijeljina, Zvornik, Mrakovica, Srbac i Trebinje četiri, Livno, Banjaluka i Kneževo pet, Manjača i Mostar šest, Krupa na Uni i Krupa na Vrbasu osam, Neum 10 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Mrkonjić Grad četiri, Ribnik šest, Han Pijesak sedam, Novi Grad 10, Krupa na Uni 28, Mrakovica 60 centimetara.

Izvor: SRNA